Gem de prune

de jolygina in Dulceata / Gem, 24 Aug 2010 | 7855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kgprune
  • 500g zahar
  • o esenta de migdale
  • un zahar vanilat
  • o mana de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul  si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca nu se scurge si sta pe loc inseama ca este gata

cand este gata si o luam de pe foc punem zaharul vaniliat ,esenta de migale (asa isi pastraza mai bine aroma)

turnam compozitia in borcane asa calda, le punem capacul si intoarcem invers  pentru a se forma vidul in borcane

sper sa va placa reteta mea !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

26.08.2010, 14:33

bun,bun!

Julie 1

26.08.2010, 20:14

Foarte bun cu nuci!

jolygina 1

31.08.2010, 11:05

asa este julie este foarte bun cu nici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui